sábado, 16 de marzo de 2013

Nous canals de visibilitat.


Tercera jornada dins el cicle de trobades in-formatives a l’Ateneu Barcelonès organitzat per

  Arquitectes per l' Arquitectura

La professió avui: pràctica, teoria i difusió




Dirigit per Ricardo Devesa, la jornada  s' anunciava així :
  
"És una evidència que quasi cap arquitecte compra ja revistes d'arquitectura. En canvi, qualsevol estudi, independentment del seu volum d'obra construïda, sí que manté el seu propi lloc a Internet per tal de difondre tant els seus projectes com també les seves idees, així com les activitats en les que participa. A més, cada cop els arquitectes utilitzen les xarxes socials per tal d'estar presents i mantenir un contacte (i un debat?) amb els seus seguidors. El convidat d'aquesta jornada ens presentarà quins canals son més adients i les particularitats que tenen per a l'arquitecte d'avui".

Convidat: Moisés Puente.   Fila cero: Jordi Oliveras, EL BLOC (Alejandro Bahamon, Ana María Álvarez), Engawa (Javier de la Heras)



La ponència de Moisès Puente va tenir un caire pessimista, va ser una lamentació de la manca d’escriptors de qualitat sobre arquitectura i va concluir com una diatriba sobre el molt soroll, i autocomplaença que hi ha a la xarxa, on sols es prima lo nou, i a on la opinió substitueix a la crítica, on hi domina la manca de profunditat , hi ha molta xerrameca, i poca línia de pensament. Semble que per ell, la causa d' aquesta crisi seria la xarxa.


Des de la fila cero Ana Maria Alvarez va parlar de la seva experiència vocacional començada quan va arribar a Barcelona amb el seu blog. Javier de las Heras va aportar la seva iniciativa de promoure l' escriptura a partir de l' elecció d' una imatge evocativa, en cada un dels números de l’ archizine Engawa. Jordi Oliveras va replicar al ponent, contrarestant el panorama presentat per Puente,   amb una visió optimista i esperançada en la que les possibilitats dels nous formats suposen  una major creativitat en els continguts i en la que el paper de l' imatge es molt potent. La facilitat d' edició ha promogut la ampliació de temàtiques i l' aparició de més autors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario