lunes, 18 de marzo de 2013

Un toc d' ironia: Unhappy Hipsters

http://unhappyhipsters.com/page/2



Un blog satíric  que planteja qüestions sobre l’ arquitectura domèstica i la felicitat. Un exemple del potencial dels blogs per propagar noves formes de crítica, o com a mínim, per fer-la més divertida.

A partir d’ imatges extretes de la revista Dwell i d’ altres, el blog fa comentaris irònics sobre l’arquitectura i es dedica a  especular sobre l’ estat emotiu de la gent que surt a les fotos, majoritàriament hipster, es a dir: urbanites joves d’ estil bohemi, cultura lleugerament alternativa i tendències de consum no massives, sempre seguidors satisfets de lo últim, i del que creuen -amb una certa petulància-, com a genial). El mateix subtítol del blog “It's Lonely in the Modern World” es un escarni del subtítol de Dwell “At Home in the Modern World”.

Amb els comentaris ridiculitza l’ estil generalitzat de la fotografia d’ interiors moderns, però en última instancia, llança la hipòtesi de que l’ arquitectura minimalista  deprimeix, provoca melancolia i reprimeix el plaer. Per tant, en la línia de Jacques Tati a “Les vacances de M. Hulot”,  o de la de Tom Wolfe a “Qui te por de la Bauhaus ferotge ?”, però ara, mitjançant les imatges fotogràfiques, i la redacció dels seus peus , es a dir: els ingredient per excel·lència dels blogs. No sabem en quin grau els  més de 200.000 visitants que te el blog cada setmana, comparteixen aquesta hipòtesi, però si que podem suposar que busquen un toc d’ ironia i humor relacionat amb l’ arquitectura actual.

Els creadors del blog Molly Jane Quinn i Jenna Talbot han publicat també el llibre “It’s lonely in the Modern World. The essential guide to Form, Function and Ennui”. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario