miércoles, 27 de junio de 2012

EL BLOC


DE ARQUITECTURA Y URBANISMO DE BARCELONA”











Cansats de sentir sempre les mateixes històries sobre la ciutat i l'urbanisme de Barcelona els arquitectes Alejandro Bahamón i Ana María Álvarez s'han llençat al carrer, bloc en mà, amb el propòsit de retratar experiències urbanes pròpies i compartir-les amb aquells navegants inquiets que defugen la crítica estereotipada. La vivència dels llocs en primera persona, la relació sensorial amb l'entorn, la vinculació emocional amb la ciutat...són part de les premises des d'on aquests dos joves arquitectes construeixen els seus relats.

EL lloc web té un format similar al blog i les entrades es classifiquen, principalmentm, segons quatre grups:

AGENDA: proposen un seguit d'esdeveniments vinculats a la ciutat, l'arquitectura i l'urbanisme que destaquen pel seu interès. El criteri és refinat i selectiu. Molt actualitzat i amb un bon nombre de propostes.

ARQUITECTURA / URBANISMO: és el cos del Web. Articles ben documentats i escrits amb molta cura. La diferenciació en dues pestanyes (Arquitectura/Urbanisme) marca una distància excessiva que no correspon al caràcter integrador dels textos. El ritme de les actualitzacions acostuma a ser mensual, en tot cas, no respon a una periodicitat determinada. En aquest cas, la qualitat disculpa abastament (i fins i tot requereix) la manca de regularitat i de terminis.

RESEÑAS: “en pocas palabras lo que otros dicen en muchas: breves notas sobre lo que se puede leer, ver y escuchar en torno a Barcelona”, diuen. L'oferta, malgrat tot, es queda curta tenint en compte l'ambició de la definició.

INVITADOS: aire fresc amb format d'entrevista mensual. Personatge sempre interessants aporten al blog una opinió més sobre la ciutat al marge de la dels redactors. Les entrevistes estan ben portades i els entrevistats no escapen sense deixar petjada.


Un espai que mereix estones esporàdiques d'atenció per part del ciutadà barceloní (als qui viuen fora també pot interessar).
.J


No hay comentarios:

Publicar un comentario