lunes, 25 de junio de 2012

CAMINAR BARCELONA


reconeixent la ciutat”











Caminar Barcelona és un curs del departament d'urbanisme de la ETSAB orientat, principalment, als estudiants amb beca ERASMUS. L'objectiu del durs és conèixer (o segons anuncien en el blog: reconèixer) diversos barris o zones de la ciutat de Barcelona. La metodologia de treball és la següent:
Totes les classes es fan a peu de carrer, fora de la facultat. Cada classe te lloc a un barri o zona diferent i mai la dirigeix la mateixa persona. L'encarregat d'impartir la classe és algú (arquitecte, urbanista o cap de les dues coses) vinculat al lloc i bon coneixedor d'aquest. Abans de cada classe els encarregats del curs fan arribar als alumnes l'itinerari i els comuniquen en quin indret de la ciutat tindrà lloc el tret de sortida del taller setmanal.


Donat que, com he dit anteriorment, la majoria d'estudiants del curs es troben d'intercanvi, el curs suposa una oportunitat d'or per conèixer de primera mà algunes parts de la ciutat poc freqüentades per estudiants de l'estranger.


El treball de curs correspon a la publicació de cinc entrades al blog CAMINANT BARCELONA. En cada una d'elles els estudiants han de desenvolupar un tema que els permeti relacionar una de les sessions, es a dir, un dels barris, amb un barri de les seves ciutats d'origen. Les entrades es signen amb un nik-name que correspon al nom de l'alumne i a la seva ciutat.


Sempre és interessant contrastar opinions sobre una mateixa ciutat d'usuaris que, alhora, ho son d'altres. Tot i això i malgrat la lucidesa del propòsit, el blog no acaba de fer-li justícia. És, en qualsevol cas, una iniciativa molt lloable. 
.J 



No hay comentarios:

Publicar un comentario