domingo, 17 de junio de 2012

Arquitecturas colectivas


Una "plaça digital" on es mostra i es discuteix la construcció participativa de l'entorn urbà: links, trobades, películes, tallers, paelles i debats.



Arquitecturas Colectivas és una web pensada com a lloc de trobada i plataforma de links dels col·lectius que treballen en la "construcció participativa de l'entorn urbà". Grups com Todo x la praxis, els catalans Recreant Cruïlles, Recetas Urbanas, Zuloark o Comboi a la fresca es troben i estan en contacte a aquesta web. És un lloc amb updates interessants i regulars, inacabable, que treu tot el partit possible a les xarxes socials, i on s'ajunten les informacions i les invitacions a participar en projectes de crowdfunding (Goteo), tallers d'autoconstrucció, o discussions sobre ILPs (iniciatives legislatives populars). També el seu disseny és molt animat, dinàmic i atractiu, amb diferents formats (molts vídeos...), apartats i subapartats i colors. Si es visita es pot palpar el tràfec de gent i el moviment d'idees, gairebé com si es tractés s'una plaça del 15M en format digital. Funciona molt bé per conèixer els projectes en marxa de tot l'estat i alguns de l'escena internacional, té infinits links a webs i blogs de grups, i a més organitza amb periodicitat trobades i jornades presencials, per posar en comú la feina i compartir idees.

La webpage té tres apartats principals: Noticias, on per exemple podem veure le tràiler del documental "Com un gegant invisible. Can Batlló i les ciutats imaginàries" del col·lectiu La Col i Panoptica, assebentar-nos de les trobades de col·lectius de Madrid, o conèixer els projectes de La Calderería; a Herramientas, que està dividit en diferents seccions: Mapeo de colectivos, aspectos jurídicos y procesos colectivos relacionados con la vivienda; i la Red, on hi ha uns mapamundis on localitzar els col·lectius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario